5/365

Ari Ahad kelmarin. Lepas antar aDm ke Sarawak (airport je) dan aTi ke Melaka (asrama je), haku terjah ke bandaraya bersejarah itu.

Tembak-tembak kat Pulau Melaka sudah. Thanx to aQi sbb temankan haku, walopown tak sepenoh hati masa.

Curahat. Haku baru jer tukar kamera dslr dari Canon 40D kepada Nikon D7000. Masih kamera jenis tahap pertengahan dan manyak mende yg haku masih belajar. Tapi ada malaun yg sudah bilang gambar haku amik blur macam pakai henfon cap ayam jak. Dan ada photographer yg belagak bilang, Nikon D90 yg dia pakai lagi better gitu. Sedih kannns.😦

Tapi tak mengapa. Haku anggap itu sbg cabaran saja. Tuk kengkawan lainns yg selalu singgah2 jenguk2 komen2 (yg membina) photoblog haku yg merapu dan tiada apa2 inih, haku ucapkan ribuan timekaseh juga. Tq.

Masjid Selat Melaka

Postnote: Tambahan gambar budak nakal (yg suka baling2 iphone) baru masuk tadika cina.

Pulau Melaka, Melaka

18 thoughts on “5/365

  1. Welcome..Happy..New..Year
    ╔══╦══╗╔╦╗  
    ╚═╗║╔╗║║║║ 
    ╔═╝║║║║║║║ 
    ║╔═╣║║║║║║    
    ║╚═╣╚╝║║║║    
    ╚══╩══╝╚╩╝
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Selamat Tahun Baru Dengan Azam Baru
    http://firestartingautomobil.blogspot.com/
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    salam buat bro me…. hah ade kat sini rupanya…. wooooo andar am and ati baik sungguh nampaknyerrrr…. siap tangkap gambau masjid selat…. aku belum pernah singgah lagi lahhhh…. nanti kalau cuti raya cina mmg ade pasang niat nak ke Malaka nanti

  2. wah…. cantik.. teringin nak pi sana.. lama dah tak ke masjid tu..

    takpe incek me.. kami sntiasa menyokong incek me.. dia org tu kerek aje.. ahahaha.. sedap je ngata orang sat agi sy plak kena band.. hahaha..

  3. mana blog foto malaun tu.. ..nak terjah..
    .
    .
    kipidap!!
    cantik..
    (bilaaalah saya nak jadik macam me..)

  4. salam,
    nice picture…jgn mudah putus asa…jgn pedulikan kata org…asalkan kita berpuas ati dengan apa yg kita lakukan…coz manusia sekeliling kita memang suka dengki pada orang lain…

  5. Salam adik,

    terima kasih visit blog akak, gmbr adik not bad lah cantik2 aja..peduli kan apa org kata. Kalau kita baru belajar mana boleh dapat hasil yg perfect terus. Mesti ada stage dia kan..Mula2 ni mmg lah tak dapat macam pro,, lama2 lepas dah byk practice & belajar, insyaAllah akan improve jugak. Bykkan tgk gmbr pro sbg sumber inspirasi, akak suka tgk gmbr explore kat Flickr =) Tenung gmbr tu & tgk apa yg membuatkan gmbr tu cantik , pastu carik info camne nak cpt gmbr macam tu =)

Comments are closed.