17/365

Semalam (Sabtu) haku join Basic Photography Course kat Naza Hotel.

Pertama kali haku join kelas fotografi.

Dapat kawan-kawan penggemar fotografi yg kesemuanya ada Facebook. Kecuali haku.

Rule of Third

Dan haku berjaya hasilkan teknik bokeh dgn photolens haku. Tapi gambar subjek tak sharp lar pulak.

Bokeh at Naza Hotel, JB

A group photo

29 thoughts on “17/365

  1. Berapa ya ongkosnya kalau join kelas gini? Akak ingat nak juga tapi tengah sengkek..hantam tembak sendirilah dulu tak payah kelas. Tapi mmg cantiklah gambo2 hasil didkan formal nih..hehe..

      1. doc, selama nih tembak2 jer.. macam kata ustaz yg ittteww ~ ‘idup nih kita sentiasa bajar benda baru dari hari ke hari’.. volleee

  2. bang.. barangkali sebab guna speed kecik 60?.. aperture dah okay. Or teruja sangat kat model kot…*Golak den

  3. en_me, tumpang tanya:

    -saya byk baca pasal BOKEH ni(japan words kan?)

    -adakah ianya sama dgn konsep Depth Of Field (DOF)?

    -kalau sudi, berilah penerangan dlm bahasa yang simple…

    ps: saya nampak iklan canon D60 dlm STAR hari ni. EFs 18-55mm tu KIT LENS ker?? I mean, kalau beli body with this lens, dah ok tak for beginner? Masih mencongak D7K vs D60 ni

    1. Doc, Me no expert myself. Me think the two are opposites. Bokeh refers to the out-of-focus areas in an image and Depth of Field refers to the area that is in focus. [+ more discussion here ]

      Me xnak komen Canon oke, walopown dulu me pakey Canon.. *Ketawa

  4. Salam Me,

    rajinnya join photography course..cantik dah gambar tu..

    yg sy tau..nak dpt gmbr sharp :

    1- tgn kena stabil
    2-shutter kena cukup
    3- cahaya kena cukup

    betul tak? sy pun tak pernah join kelas photog…belajar sendirik je..share2 lah ilmu =)

Comments are closed.