27/365

Masih gambar2 mentari di Johor.

Pagi Ahad yg lepas, lepas subuh haku terus ke Kongkong.

Dah lamer x ke situ. Jeti batu pown dah xdok. Tp diganti dgn jeti kayu.

Masa haku tunggu mentari naik segalah, ader sorang mamat indon datang ke jeti itu. Tengok2 haku pasang tripod dan amik gambar. Dan kendian, ader pakcik kampung tu datang gak. Mereka lepak2 sebelah haku smbil sandar tepi pagar jeti. Banyk yg dorang borakkan. Haku pasang telinga je. Kekadang dorang datang jenguk2 skrin LCD dslr haku.

Antara isu2 yg mereka borakkan :

  1. orang kampung – dpt RM200K pampasan sbb projek highway Senai Desaru
  2. indon – kenapa orang cina indon takut bercakap cina, dan kenapa orang cina mesia x fasih cakap melayu?
  3. singapura – ramai bunuh diri sebab kasino genting yg baru
  4. ada pak guard yg sanggup beli kamera dslr mahal sbb nk buat freelance – masyukkkk
  5. singapura lagik – kapalterbang setiap 3 minit terbang atas kepala – majunye negeri jiran kann

Postnote: “Kong Kong” according to ancient Malaysian folklore, is a gigantic mythical tiger that was said to harbor great wisdom and feast upon the hearts of weak minded villagers. Kong Kong is a haven for anglers and seasports enthusiasts with the waterfront providing a perfect setting. It is also famous for its seafood. The quiet and tranquil setting of the sea front adds to the romantic dinners here. Source: wikipedia.

Kong Kong, Masai

60 thoughts on “27/365

  1. saya tahu sangat tempat ni.. feveret spot di kalangan kaki pancing.. masa abah saya masih sihat dulu, die selalu bawak jalan2 ke sini..

    p/s- warung kat tepi jeti tu ade lagi tak??

  2. ooo, belum sempat lagi nak citer pasal masai kat blog saye.. maklum ler duk masai sampai darjah 3 jer pastu berpindah ke daerah lain..

    betul la.. lepas saya jenguk lebih mendalam blog awak ni, gambar kat kl pun banyak juge.. gambar dalam entri 21/365 tu dah dekat dengan rumah saye tu.. kat sebelah bangunan tinggi tu jer..

  3. teratak tepi sebelah kanan tu, yg ada rumah tu boleh naik tak? diaorang marah tak kalau kita pergi situ?

    feeling2 konon2 duduk kat teratak tu dipagi hari..hihi

    1. xtaula dorang marah ke x.. tp memang ramai org tgh bz naik sampan turun sampan kt umah kelong tewww.. uhuhu

      oopss.. ko tanye2 ni macam nk terjah kesinih jakks.. ;-P

  4. kalo ramai org, mst la dia x marah..ye dok?hehe

    kalo terjah situ, buat2 mcm kenal n mcm biasa ngan tempat tu..padahal tengok kat blog en_me..

    xdek sedara mara dok masai..kebanyakan sepupu sepapa mak sedara bapak sedara ramai kat JB,BP, Muar..

  5. saya penah lalu tepi signboard KongKong tu.. sana takda tempat makan best ke? hehehe..

    itu je yg saya tau, makaaaaaaannn!!!

  6. ,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
    //__l_l_,\____\,__
    l_—\_l__l—[]lllllll[]
    _(o)_)__(o)_)–o-)_)___
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Salam Persahabatan kami datang ziarah blog anda
    http://firestartingautomobil.blogspot.com/
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    wehhhhhh tempat aku gi mancing siakap kat sana lahhhh…..

    kat sana memang lubuk siakap aperrr…. aku selalu kalau ade kelapangan akan kesana…

    memang bila menyusuri kawasan sungai kongkong ni mmg cantik lerrrr… cuma kat kawasan laut ni time sunset cam ni amat lahhhh hening sangat…. seram sejuk lahhh

Comments are closed.