InsyaAllah, rezeki secupak boleh jadi segantang..

Citer Ahad pagi semalam. Haku balik kampung umah bapakku. Kebetulan umah sudah dibanjiri air pd ari jumaat lagik. Tapi air sekejap jer surut. Sibbaik pondok buruk haku x kena banjir kali nih ~ sebab memang dah xdok. Haku dah robohkan. Dan haku sudah lamer ckp dgn bapakku, soh robohkan umah yg selalu dilanda banjir. Dan pindah ke kebun haku seberang jalan jer. Tapi bapakku bengkeng (mafhumnye: keras ati).

Ziarah pusara emak haku yg kepok pusara masih belum selesai terurus. Bapak pown malas nak gado2. Tapi haku x puas ati. Bukan gratis je soh org buat kepok. Ini bukan kes amal jariah, atau fardhu kifayah.

Citer psl gambar dibawah. Haku mmg nk tangkap gambar laman umah bapakku nih yg basah dan ujan sedang turun mencurah2 smlm. Sambil tangkap tiang lampu LLN (tepi jalan utama) yg masih menyala walopown waktu hampir 12 tengahari. Haku mmg nmpk mula2nye bapakku duduk ‘menongkrong’ (mafhumnye: mencangkung). Jadi lamer jugakla haku tunggu, last2 haku soh dia berlakon semula. Sibbaik orangtua haku nih jenis sporting. *Ketawa.

Dan ini bukan model berbayar jugak. Ahaks.

Kampung Sepakat Jaya (36 hours after flash flood waters subsided)

Advertisements

19 thoughts on “InsyaAllah, rezeki secupak boleh jadi segantang..

  1. Sportingnye bapak tu..hehe..anak jantan punya pasal. Ingat lagi adik saya nak snap gambar abah dgn ibu tido atas katil..(abah kan tgh sakit!)..abah punyalah marah..hehe

  2. untungnya en_me, sume model x berbayar..

    arwah ibu saudara nikah org muar, family sebelah husband dia suka ajar bhasajawa, kita pon xtau nape..muka jawa kot???

    hikhikhik…oke, idung kita kemek, x mancung cam org jawe..sekian

  3. rumah org tua aku dkt Kg Puteri Menangis 15 tahun dulu pun selalu naik air..hujan lebat 3 jam sudah banjir daaa….salam en_me itewww,,

Comments are closed.