Month: January 2011

26/365

Asyik gambar mentari yg satu jewwww. Bosan kann.

Arini haku letak pulak gambar tasik ditengahari yg panas terik.

Seri Medan Botanic Garden, Batu Pahat, Johor (last Sunday)

Terimakasih pada kang MatSom (Suara Simpang Kiri) yg memberikan inspirasi tuk haku datang kemari. Tapi haku x nmpk ada pasangan pengantin mengambil gambar. Selain budak2 remaja, ada sorang pakcik polis gendut yg dikelilingi tiga polis wanita yg jelita lepak2 disitu. Cuaca yg panas terik adanya. 😉

Curahat lagik. Semalam haku dah bilang (dgn nada sopan oke) kata haku ada buang komen2. Pastu kan adalah kengkawan yg marah2 haku pulak macam x puas ati gitu. Jap, haku nak check kat kotak spam. Ooops. Terlupa pulak. Inikan blog haku. Haku punya sukalah nak buat apa kannn. *Ketawa.

Really hot sunny afternoon (not HDR).

25/365

[+ 11/365 ]

Curahat. Haku nak ucap timekaseh pd kengkawan yg selalu singgah2 jenguk2 komen2 blog haku yg xdok ape2 nih. Begitupown mungkin ade yg kengkawan perasan walopown sudah letak komen tp tetiba x nmpk dlm blog haku nih. Ada 2 sebab.

  1. Korang xdok blog tuk haku baca.
  2. Korang ada blog dan ada kamera dslr. Tapi ayat2 korang gediks2 pulak. Nyamfahh kanns. Ooops. 😉

Haku bukan marah uoolss. Haku nasihattt. Bukan haku x penah cakap sblom nih.

Jom layan gambar lepas sunset kt bawah. Boleh gitu kengkawan.

Danga Cruise Jetty

24/365

Pagi Sabtu kelmarin. Haku datang lagi ke pantai Stulang Laut utk sunrise.

[+ 9/365 ]

Cuaca agak baik untuk haku tangkap mentari terbit diufuk timur. Dan spt biasa, kelihatan jelas bot2 peronda ditengah2 perairan disitu. Tapi bukan kita yg punya.

Stulang Laut Beach, Johor

23/365

Dah beberapa kali haku singgah di RnR nih. Parking kete dan pasang tripod. Tempat dan spot yg sama. Setiap minggu.

Tapi kali ini barularr nampak mentari merah nak menjunam jatuh. Merah sangatlah kanns.

Pagoh Rest Area, heading south

Postnote: Haku suka singgah kat RnR Pagoh arah selatan sebab ada kedai yg jual nasi ambeng.

KM 153.7 heading south, near Tangkak..

22/365

Semalam (Khamis) sempena cuti Thaipusam, haku merempit ke Bukit Melawati lah pulak.

Sampai kul 6.22pm. Takleh bawak kete naik atas pada hari2 sabtu, ahad dan cuti umum. Kena naik tram. Last tram kul 6.45pm. Tak tau leh bawak kete naik atas lepas kul 6.46pm. Tercanguk kat atas smbil melayan monyet2 [+ punk ] sampi 7.45pm. Terhegeh2 menapak turun bukit dlm gelap gulitaa. Sibbaik stamina masih ada. Dan sibbaik gak projek panjat bukit kali nih x buat haku LESU uoolss. *Ketawa.

A Dutch cannon on Bukit Melawati, Kuala Selangor

Tambahan: Rumah api pown nmpk menarik gak dimalam hari kaan.

Altingsburg Lighthouse

20/365

Kamis pagi minggu lepas, masa dlm perjalanan ke tempat keje, haku melencong ke Batu Caves. Macam biasa tak nampak matari terbit juga.

Ada upacara sembahyang pongal disitu.

Arini cuti sempena Thaipusam kan. Taun 2008 haku penah panjat 272 anak tangga bukit tuh, tp taun nih haku nak panjat bukit lain pulak. Boleh kan.

Selamat bercuti uoolss.

Batu Caves, KL