Month: January 2011

13/365

Arini Kemis malam Jemuah.

Tahun 2011 hampir dua minggu usianya. Tahun ni haku nak buat blog dan tampal gambar2 pemandangan lenskep dan monumen saja. Kurangkan pic bunga-bungaan dan kurangkan juga cerita merapu diri sendiri. Akan haku pergunakan sepnuhnya kamera dslr Nikon D7000 yg baru dibeli. Baru sebulan pakai, dan buat perbandingan dgn Canon 40D haku yg lama, haku rasa x byk bezanye.

Tajuk entri setiap hari haku cuma taruk nombor. Bukan nak bagi komitmen, sbb tahun lepas haku dah buat projek 365.  Tengoklah canne nnti dua tiga hari. Kalo xde mood, haku stop je. Macam blog-blog haku yg lainns. Boleh kan.

Ampang Hilir Lake

12/365

Pagi hari Ahad pepagi buta sudah ke Tanjung Langsat. Sebab minggu lepas dah janji nak tangkap sunrise. Tapi apakan daya. Sekarang kan musim tengkujuh dengan awan tebal menutupi langit. Pukul sepoh baru nampak sinarnya yg setinggi galah.

I should change the picture title to “Pagi Yg Mendung”.

[+ 2/365 ]

Tanjung Langsat, Pasir Gudang, Johor

10/365

Arini Senin. Salam Senin to uoolss.

Gambar aQi (bawah) kat tepi pantai Pontian yg sedang giat direnovasi pd ari Sabtu petang kelmarin. Just lucky to get this sunset view, sbb ujan dh turun mencurah2 lima menit sebelum itu.

Pontian Beach

9/365

Semalam pagi-pagi pas subuh sudah kuar umah.

Tiba di Stulang Laut ngam-ngam langit di ufuk timur sedang masak ranum – merah gitu.

Yep, haku penah keje kat Senoko Powerplant dulu-dulu. Nostalgia beb!

across the Tebrau Straits

8/365

Rabu pagi kelmarin. Haku sudah revisit Tasik Ampang Hilir.  Sbb ituari haku x puas ati dgn gambar yg blurr dan penoh noise. [+ a new gear set on Ampang Lake ]

Amik gambar dari tepi tasik saja. Nak tungu langit nampk mentari pown berjanggut. Nampknye kena datang lagi next time loh.

On another note. For the last few days, I got visitors linked from the Facebook. Unfortunately, I deactivated my FB account a very long-long time ago. So, whoever you are, please stand up.

Ampang Hilir Lake

7/365

Arini ari Jumaat. Letak gambar masjid lagi. Ari2 haku letak gambar masjid saja. Harap2 uoolss tak boring.

Rabu malam Khamis yg lepas. Cadangan nak ke Masjid Negara pun diteruskan dalam hujan lebat.

Tak dapat nak tangkap gambar ‘sunset’. Terpaksa berpuashati dengan gambar membasah yg ada.

Masjid Negara, KL