Month: February 2011

53/365

Selama ini haku x tau kat tempat lain pown ader gunung Pulai uools. Sebab ituari haku ade comment kat blog orglen sbb gambar yg die tunjuk bukan Gunung Pulai spt yg haku kenal kat bakang umah orang tua haku. *Ketawa.

Gambar small water stream kat Gunung Pulai nih haku amik Sabtu petang. Masa nih ujan dah turun. Haku bawak payung dan dslr yg besar gedabak dgn tripod jugak.

Postnote: ingatkan kalo haku x ckp, korang leh gugel jer. *Ketawa. Iyalah, selain Johor, Gunung Pulai ada di Baling, Kedah. Yg kek seremban tu cuma Taman Sri Pulai jer. Maap erk kalo haku silap.

Gunung Pulai Recreational Park, Johor (not in Baling, Kedah)

52/365

Sebenarnye inilah entri untuk semalam. Sebab dh lamer benar haku x tunjuk gambar KLCC kann.

Pagi jumaat kelmarin haku merempit ke Kampung Baru pulak. Memang dah lamer teruja nak tangkap gambar rumah tradisional berlatarbelakangkan KLCC. Baper banyak ‘dah lamer’ daaaa. *Senyum.

Kampung Baru, KL

Kebetulan baru semalamnye haku terserempak couple dari negara Iran cari Menara Park. Tempat embassy Iran katanye. Rupe2nye kat bakang tempat haku selalu parking kete jer.

Postnote: For GB, kedua2 gambar dlm entri nih haku x pakai tripod, pegang handheld 3 exposures HDR. *I heart my Nikon D7000. 😉

Jalan Yap Kwan Seng, KL

Remember the Titan

Dari Bukit Layang-layang, haku terjah ke Jalan Tembaga. Tangkap gambar kilang petrokimia terbesar negara. Tapi masa haku sampai, api yg selalu menjulap2 naik tinggi dari serombong x kelihatan pulak.

Titan Petrochem (M) Sdn Bhd, Pasir Gudang

51/365

Sepatutnye ini entri tuk esok. Tapi, doc zouldahan (dgn lens barunye 50mm f/1.8) semlm dah tanye.

Dah dekat dah tu dgn Festival Layang2.
Tak menembak kat sana pulak ke?

Stop. Haku tak tepek gambar doc zouldahan takut dia mare2 kat haku pulak nnti.  ;-P

Sebenarnye malam Sabtu haku dah terjah Bukit Layang-layang sempena Festival Layang-layang Sedunia 2011.

Tembak-tembak tractor saja. Boleh kan. *Senyum.

Kites Hill, Pasir Gudang

Sebenarnye haku demam dah 5 hari. Ituari haku dah jumper Doc Singh (baca betul2, dan bukan DrHoney oke). Doc Singh (xdok blog oke) dh bg haku ubat demam, dan ubat batuk. Oleh kerana ubat dh habis, haku jumpe doc haku kat Klinik Penawar sinih jakk.

Dek kerana demam, beberapa perkara dan meeting haku tunda. Janji dgn officemate (Rahul, sorry mate!) dari Melbourne yg datang ke KL pown haku x dpt nk layan. Kempunan gak nak tengok rakan blogger (Knizam, sori bro) bersanding semalam kt Jasin.Tapi, tak kira ujan atau panas, blog mesti diupdate tiap2 hari kann. *Ketawa.

Bukit Layang-layang, Pasir Gudang

50/365

Tengahari Senin kelmarin haku sudah terjah ke Laman Rekreasi Tasik Pandan. Sorang diri macam biasa lohh.

Hepi weken wat kengkawan sumer larr.

Laman Rekreasi Tasik Pandan, JB

Gambar bunga Blake’s Bahinia disitu.

Laman Tasik Pandan, JB (not HDR)