64/365

Berpetualang ke Temasik. Prelude.

Pagi2 Sabtu minggu lepas, haku terjah ke Pantai Lido. Tangkap gambar sunrise kat Tambak saje. Sebenarnye xdok kena mengena dgn planning haku nak gi Marina Bay Sands sebelah petangnye.

Johore Causeway

25 thoughts on “64/365

  1. Cantik.
    Moralnya, lepas ni saya kena belajar keluar awal utk capture gambar sunrise..sebab selalu nak ambik gambar, matahari dah terpacak atas kepala!

  2. ,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
    //__l_l_,\____\,__
    l_—\_l__l—[]lllllll[]
    _(o)_)__(o)_)–o-)_)___
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ” Antara kau dan aku
    Blog ini sebagai pengantara”
    http://firestartingautomobil.blogspot.com/
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Maaf kerana lama tak berkunjung yerrr .. kerana ade masalah pada laptop aku..baru hantar repair lerr…

    Tajuk Johor Tanjung Puteri
    Selat Tebrau airnya biru
    Di Pantai Lido tepian mandi
    Sepanjang masa di hari minggu

    Atas bukit Tanjung Puteri
    Taman hiburan indah berseri
    Pemandangan menawan hati
    Jalan tambak hubungan negeri

    Tanjung Sekijang nun di kuala
    Tempat nelayan mengail gelama
    Istana Hinggap di Kuala Danga
    Pantai berkelah keluarga diRaja

    Dari Tebrau orang berakit
    Singgah Stulang membeli kopi
    Pusara Si Bongkok di lereng bukit
    Di tepi pantai Tanjung Puteri

    fuhhhh cantik gakkkk pemandangan tuuuu yerrr

  3. ,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
    //__l_l_,\____\,__
    l_—\_l__l—[]lllllll[]
    _(o)_)__(o)_)–o-)_)___
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ” Antara kau dan aku
    Blog ini sebagai pengantara”
    http://firestartingautomobil.blogspot.com/
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Maaf kerana lama tak berkunjung yerrr .. kerana ade masalah pada laptop aku..baru hantar repair lerr…

    wehhhhh aku ade terperasan sesuatu lerrrr aku pernah nampak sudut gambar ini di ambil…. ni macam kat area stulang laut kat Jety Kastam tu….. cozzz ade nampak bot perentas kastam …..

  4. ni buat rasa cam nak gi johor ni. hari tu ada orang lembaga pelabuhan johor bawak pegi jalan2 kat marina baru tu.
    lupa namanya. tapi cantik tempat tu.

Comments are closed.