75/365

Spt yg diplan, haku dah belayar ke Pulau Kukup. Selama nih haku xtau ade bot ke sana. Sepoh minit je dh smpi.

Pulau kecil yg xdok penghuni. Menarik dan cantik dgn keindahan alam pokok bakau yg mengijo.

The Lookout Point

The suspension bridge

The mangrove pot roots and trunks

The green canopies

under walkway canopies

Pulau Kukup’s floating jetty

18 thoughts on “75/365

  1. Oh saya sangat suka tempat2 macam ni..dulu selalu join hiking dan ekspedisi hutan bakau..la ni takde dah..ada org tak suka hutan..huhu..kat negeri mana ni Pakcik..maaf geografi saya berkarat dah..

  2. Been to Kukup ..but tak pernah tau ada perkhidmatan ke mini pulau ni…ada capture gambar ikan belacak tak ? 🙂

    Ada satu lagi kawasan paya bakau yg boleh dipergi for shooting, di Kuala Sepetang, Taiping. Saya ke sana masa rombongan Biology dulu..~hehe

  3. Akak suke dari pondok/gazebo tuh tengok dedaun yang berkilat saujana mata memandang tuh…. tak dapat kunyatakan apa yang kurasa [nyanyi lagu m nasir la pulak akak ini huhu]

Comments are closed.