I HAD A MOTORCYCLE ACCIDENT TODAY

Kemalangan semalam pagi. Jatuh skuter. Bukan salah sendiri. Tapi salahkan lori sampah yg buang air busuk tengah jalan – selekoh u-turn depan ofis. Dem.

Thanx to Hdi sbb susah payah antar haku gi hospital. Sanggup tunggu sampai habes dressing dan amek ubat.

Cuma haku terpk gak bila doktor hospital check blood pressure kt tangan haku. “Walopon normal, tp jarang sangat bp orang lelaki bawah 100 (bacaan systolic, top number)”, katanya. Sampai dia tanye samade aku nih atlet agaknye. Dulu penah gak doktor klinik (baca DrSingh oke) bgtau benda yg same.

Dan bile doktor tu nak bagi mc dan dengan sopan santun haku kata tak payah, macam pelik pulak dia tengok haku. Haku nak tanye pada kengkawan doktor blogger, “pelik sangatkah haku nih doc?” Dan haku bekerja sampai kepetang semalam oke, walopon sakit lutut Tuhan saje yg tau.

Pascanota. Sila abaikan parut2 luka kakiku yg lamer.

36 thoughts on “I HAD A MOTORCYCLE ACCIDENT TODAY

  1. Me ..
    ok ??!

    tak pelik…
    ~ fit person lah tu systolic reading cantik gitu
    ~ kerja guna tangan .. tak guna kaki…sebab tu tak nak mc eh?? 🙂

    take care Me..

  2. en_me sama dgn enpakwe sya
    mc?
    walaupun ada mc tp kerja jugak, w/pun sedang cuti tp masih berurusan jugak di pejabat

    hohoho….tak patut…..

  3. en_me sama dgn enpakwe sya
    mc?
    walaupun ada mc tp kerja jugak, w/pun sedang cuti tp masih berurusan jugak di pejabat

    hohoho….tak patut…..

    semoga cepat sembuh

  4. oloh siannya, dulu kite penah gak luka camtu, tapi jatuh basikal masa turun bukit, terseret lutut kat jalan.. sampai sekarang parut masih ade.. 😀

    Semoga cepat sembuh. Senyum banyak-banyak ye,kerana senyum itu penawar segala sakit. 🙂

  5. lama tak dpt nak komen kat sini.

    bila dpt, kena cerita sedih pulak dah.

    mcm kat GB,
    bukan calang2 orang en_me ni.

    kalau semua patient saya mcm en_me,
    taklah stress sgt hidup saya.

    get well soon.

    p.s setiap yg berlaku pasti ada hikmahnya.

  6. saya pun dah bertahun tahun tak MC en_me…:)

    get well soon..

    kalau everything is fine, systolic below 100 should be OK..just make sure have a look at your Haemoglobin level.

Comments are closed.