KENINGAU – TENOM – TOMANI – SIPITANG – BEAUFORT – KK

Jalan-jalan Di Bawah Bayu: Day Three Part II

KK – Tambunan – Keningau – Tenom – Tomani – Sipitang – Beaufort – KK

Dari Keningau, haku dh plan nak tangkap gambo sunset kt Kuala Penyu. Jln shortcut ke Kimanis mmg tak sesowai utk cikBibah. Jadik haku ikut Sipitang. Alang2 smpi Sipitang, haku singgah kt Klinik pakcik aDm (baca abang mQ) oke. Tp dorang sumer balik kampong kt rumah panjang beraya gawai dayak.

Pas haku kira campur tolak, plan nak ke Kuala Penyu terpaksa kensel. Haku tunggu senja dan tangkap sunset kat jeti Sipitang jak. Not bad juger.

Dlm perjalanan ke Sipitang, haku singgah di Tenom. Makan tengahari di Restoran AsiaRasa sbb aDm dah bilang lapar. Makan breakfast jak dari hotel pagi tadik. Haku order nasi goreng kampung dan teh o panas satu. aDm pon order sama.

Sampai di Tenom jam dah pukul 5 petang. Haku singgah di masjid Sipitang.

Pas penat amek gambo sunset dan pekena mee rojak dan sate daging (satu ayam takdok pulak), haku teruskan perjalanan ke KK. Memang 6 jam dari Keningau (Keningau ke Sipitang 3 jam, Sipitang ke KK 3 jam juger).

Yg penting, perjalanan alhamdulillah selamat.

Pascanota. Gambar2 pemandangan pekan Sipitang ada disini. Hotel Sipitang, Sate Sipitang, Esplanade Sipitang tiada disini.

Advertisements

14 thoughts on “KENINGAU – TENOM – TOMANI – SIPITANG – BEAUFORT – KK

  1. salam,

    ha baru bukak comment box ke? cntik gmbr2 dlm ni especially gmbr jeti tu.
    tp tuan blog ni yg mana 1? hehehe 🙂

Comments are closed.