NEW TOYS

Sabtu petang, haku gi Angsana, ingat nk beli Lumix GF1 atau GF2. Tapi pas survey 2 kedai, mamat cina kedai gambar tu sudah usha haku soh beli Sony Nex 5 yg lebih canggih katanye.

Tapi pembelian Nex 5 tu tak disenangi oleh mQ pulak. Sbb laptop Acer Aspire lama haku dh kaput slps 6 tahun usianye. Baik beli laptop baru, kata mQ lagik.

Pot pet pot pet. Laki mana yg tak sayang bini. Tapi ada kann. *Ketawa.

Dipendekkan citer, hari Ahad, pas gi alkuliyyah fardu ain kat Masjid Kg Melayu Majidee, haku terjah ke Danga City pulak. Antara Acer dan Asus, haku pilih yg kedua. Sbb kt umah haku dh beli byk laptop Acer yg macam2 kerenah problemnye.

Selama 2 hari yg lepas, berikut beberapa gambar yg haku amek guna Nex 5 itu. Peribadinye haku suke bokehnye – memang cantek. Tp gambar taklah sesharp kamera D7000 haku yg itu.

Citer lain. Ituari haku dah bawak aTi, aQi, aBo dan yaasir tengok Kungfu Panda 2. Versi 3D tiket yg mahal giler. Tp memang best dan puasati. *Senyum.

Advertisements

16 thoughts on “NEW TOYS

    1. ahaha doc tewww.. me dah pakai Sony Vaio oke.. yg kaler pink ittewww.. byk problem gak, penah gi anto kat Service center, berminggu2 dpt balik, sekang power cable dia pulak buat halls.. nmpk saje mancongkam.. uhuhu

  1. selalu masuk sini, tgk2 gambar tp xpernah tgglkan komen…tp serius ckp, dengki laa sbb gambar2 semua nye cantik2.

    1. salam jugakk akak soshy ..
      nex 5 campur uv filter campur extra battery = dua hibu tujuh hatus hinggit cash, sama rege dgn laptop Asus ittewww.. uhuhu

Comments are closed.