SUNSET ON THE HIGHWAY

Plus highway KM 109, near Yong Peng

Sebab hampir setiap minggu haku ikut Plus highway, haku dah hampir masak dgn tempat2 disepanjang lebuhraya tersebut.

KM 170 – sempadan negeri Johor dan Melaka, tetiba ada bau busuk disini. Bukan sebab Kak Limah tertumpang masuk dalam cikputih oke. Tapi haku suspect mungkin ade kilang kelapa sawit atau kandang babi agaknye. Jadi selalunye kalo nk sampi kt sini, kena cepat2 tutup switch fresh air cikputih.

KM 153.7 – ada billboard besar iklan kete Honda CRV. Haku penah amek gambar sunset kat sini. Cikputih pon sama.

KM 137 – sblom tiba di RnR Pagoh, ada beberapa rumah batu yg simple tp menarik perhatian. Haku penah amek gambo salah satu gambar rumah batu kat sini jugak. [+little house on the highway ]

KM 120 – dipertengahan banjaran gunung yg agak panjang. Pemandangan hutan menghijau yg mempesonakan. Haku penah berenti di bau jalan yg sempit yg berbahaya.

KM 109 – semalam petang Jumaat haku dah berenti tangkap gambar sunset lah pulak. *Senyum.

Advertisements

17 thoughts on “SUNSET ON THE HIGHWAY

      1. Pinjam nak round round nanti masa balik Msia. Jgn lokek ooiii…. rezeki datang fr Allah. Boleh lah share rekezi sikit sikit kot. Lagi pun kami tak ada Mez. Sianlah…

    1. yg me perasan cuma bila sampai sempadan johor/melaka (kawasan tangkak) jerr.. xtaula kat yongpeng ade bau busuk jugakk .. uhuhu

Comments are closed.