TELUK SENGAT

Ini adalah destinasi haku terakhir semalam (Sabtu). Thanks to aQi yg temankan haku dari tengahari di bandaraya Johor Bahru – Lot 1 Waterfront, Makam Diraja Mahmoodiah, rumah urban decay Jalan Khalid Abdullah, muzium Kota Johor Lama, Tanjung Buai dan hinggalah ke malam kat jeti Teluk Sengat nih.

Masa haku smpi kat warong sini, adalah mamat pelayan nih dah tanye haku macam2. Nape tak smpi awal sblom sunset sbb dia nmpk ramai student UTM lepak2 tunggu kat jeti petang tadi. Mula2 haku senyum je, kata bilang haku tangkap sunset kat Tanjung Buai. Dia pon perasan petang tadi susah nk nmpk sunset sbb awan tebal diufuk barat tu.

Setiap kali dtg kat meja, sibuk dia tanye pasal kamera haku lah pulak – baper rege. Dan bila haku tanye balik dia ada kamera dslr ke. Mamat pelayan cakap memang ada tapi adik yg tengah study kat mana ntah pakai kamera tu.

Haku bilang kt mamat pelayan tu yg haku gi Tanjung Buai sbb nak tembak sunset berlatarbakangkan jambatan SDE baru tu.ย  Dia macam tak pecaya. Dan dia bertambah galak kata selalu dorang datang warong dia amek gambo dalam warong berlatarbakang jambatan. Memang cantik katanye. Buat haku ketawa jer.

Pas haku makan dan bayar dan mula nk melangkah kuar, sempat lagik dia tanya pasal cikputih. Haku angguk jer. Dia dulupun pakai 190E tapi penah sekali dia bawak 160 – 180 km/j (99 – 112 batu sejam) langgar tiang letrik terus kaput. Haku tanya nape tak beli baru?ย  Dia tersengih sambil susah nak carik barang spare part sbb dia beli kete dulu tu pon sbb dari Singapore. Gitu pulak.

Nota lain. Timekaseh pd kawan yg baik ati yg jelitt itu yg dah sebut2 blog haku dlm blog dia yg fofuler itu pagi2 tadi. Terharu sehh. Tapi haku takleh nak komen atau reply komen2 kengkawan dia sbb haku ada kod rahsia 101 (rahsiala sangat) – cuma leh komen satu blog dia saja dlm sesuatu masa. *Ketawa.

Advertisements

27 thoughts on “TELUK SENGAT

  1. ,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
    //__l_l_,\____\,__
    l_—\_l__l—[]lllllll[]
    _(o)_)__(o)_)–o-)_)___
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ุงู„ุณู„ุงู… ุนู„ูŠูƒู… ูˆุฑุญู…ุฉ ุงู„ู„ู‡ ูˆ ุจุฑูƒุงุชู‡
    http://firestartingautomobil.blogspot.com/
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Jom Terjah entry terbaru ??
    tip tip cuci enjin kereta

    Maaf dah lama aku tak ziarah blog ko lahhh… Maaf lah yerrrr…

    satu masa dulu Teluk sengat pernah menjadi tempat pentadbiran Johor Lama tu……. Cuma jalan Haiway kat situ satu lorong ajerrr sampai Jambatan jadi dua lorong pastu jadi satu lorong balik….. pelikkk lahhhh

  2. pertama kali berkunjung ke sini.. cantik sungguh gambar2 yang ditembak…

    *bila masa la agaknya ku ni nak pandai tembak gambar guna dslr walaupun ader je dslr kat ofis ni.. (“,)

Comments are closed.