SUMER ORG GI LUNCH, KO SORANG JER TANGKAP2 GAMBO ATAS JAMBATAN – APER BARANG?

Biasalah kena kutuk2 dgn member (yg mulut laser haram*jadah) yg dengki yg tak minat kemaruk photography kann. Tapi ade haku kisah?

Samalah macam dulu2. Masa haku blom ade kamera dslr besar gedabak. Bila korang gi Ampang Park makan2 lunch. Haku gi Ampang Park gak. Tapi haku skip lunch. Haku gi sanggup beratur kt BSN beli SSP (baca: Sijil Simpanan Premium) jakk. *Senyum.

[+ mat rempit pun leh menang mercedes ]
[+ raja masai berkata: buktikan ]
[+ petua nak menang kereta mewah BSN ]
[+ you cannot win if you do not enter ]

Citer pasal BSN pulak. Sabtu pagi kelmarin, haku dah pegi BSN kompleks pusat bandar. Dipendekkan citer, haku dah beli satu SSP. Bukanlah banyak mana. Tapi sekang nih dah tak payah print atas Sijil yg lawa tu. Haku cakap, ‘cepat sikit’ kan. Tetiba kejadian mirikel berlaku uools. Mirikel la sangat. Haku tengok muka mamat kerani BSN tu dah merah padam jeling haku semacam. Mungkin dia dah salah paham. Mungkin dia hingat haku marah dan herdik dia – ‘Oooi bodoh mangkuk hajun, Cepat Sikitlah buat keje’ gitu agaknye. Haku pon cepat2 cakap lemah lembut baik2 balik haku bilang, sekang nih ‘cepat sikit’ prosesnye kan sebab tak yah tunggu lama print atas sijil. Baru dia angguk2, baru nmpk seri diwajahnya. *Ketawa.

Advertisements

17 thoughts on “SUMER ORG GI LUNCH, KO SORANG JER TANGKAP2 GAMBO ATAS JAMBATAN – APER BARANG?

  1. hihi. kes salah faham sebab salah dengar sebab tak salah cakap mcm ni pernah jadi kat saya. puas nak explain balik bagi org tu faham. 🙂

  2. Passion ber fotografi ini sekurang kurangnya menyebabkan saya banyak berjalan ! Bakar lelemak kanssss ! Orang yang tiada passion memang tak bisa faham mengapa ada orang sanggup usung kamera gedabak, usung tripod ke hulu ke hilir…kan en_me 😛

    1. tulah untung batu tenggelam namanye makk.. tp ada gak budak india PLKN dapat SSP kerajaan bagi RM300, bbrapa bulan je terus dapat kete S-class yg besar gedabak tuuu.. uhuhu

  3. buleh print untuk mana saya tak SSP itu…hehehehe…
    en me belanjer..wahahahahaaaa….

Comments are closed.