Month: July 2011

SUNSET ON THE HIGHWAY

Plus highway KM 109, near Yong Peng

Sebab hampir setiap minggu haku ikut Plus highway, haku dah hampir masak dgn tempat2 disepanjang lebuhraya tersebut.

KM 170 – sempadan negeri Johor dan Melaka, tetiba ada bau busuk disini. Bukan sebab Kak Limah tertumpang masuk dalam cikputih oke. Tapi haku suspect mungkin ade kilang kelapa sawit atau kandang babi agaknye. Jadi selalunye kalo nk sampi kt sini, kena cepat2 tutup switch fresh air cikputih.

KM 153.7 – ada billboard besar iklan kete Honda CRV. Haku penah amek gambar sunset kat sini. Cikputih pon sama.

KM 137 – sblom tiba di RnR Pagoh, ada beberapa rumah batu yg simple tp menarik perhatian. Haku penah amek gambo salah satu gambar rumah batu kat sini jugak. [+little house on the highway ]

KM 120 – dipertengahan banjaran gunung yg agak panjang. Pemandangan hutan menghijau yg mempesonakan. Haku penah berenti di bau jalan yg sempit yg berbahaya.

KM 109 – semalam petang Jumaat haku dah berenti tangkap gambar sunset lah pulak. *Senyum.

1 MURID 1 SUKAN 1 MALAYSIA

Untuk pengetahuan semua, hari ni Sabtu 2 Julai 2011 semua sekolah di seluruh Malaysia akan mengadakan Larian 1 Murid 1 Sukan 1 Malaysia.

Pagi2 tadi pas suboh dah antar aQi dan aBo gi sekolah masing2. Sarapan lontong kat pekan koboi dulu tapi.

Bila smpi kt umah, haku layan citer Transformer 3 yg baru didownload dr tenet. Cakap rusia tapi.

Masa kengkawan baca entri nih, maybe haku masih layan tengok citer Transformer. Yg real dgn screen besar dlm panggung kat Tebrau City tapi. *Senyum.

7.45 PM

Nikon D7000, Sigma at 18mm, f/5.6, 2.5s, ISO 100, 3 exposure HDR

Semalam (malam Jumaat oke), haku dan bro hidung berantai dah berkejar2an ke Putrajaya. Tangkap satu dua gambar kat Pullnam (thx 😉 ) Pullman Watersports Complex, Presint 6.

Pastu bekejar2an pulak ke Masjid Besi utk solat magrib.

Tak dapat pegi Victoria Peak nak tengok bandaraya yg paling banyak skycrapers (kat dunia), dapat tengok empat biji skycrapers pon dah oke jugak. Tak gitu kengkawan. *Ketawa.

Ralat. Pullman Putrajaya Lakeside adalah hotel yg terletak antara Pusat Maritime Putrajaya dengan Kompleks Kolam Renang Presint 5, bukan Komplek Sukan Air Presint 6 yg digambarkan. Terimakasih enchek Abd Halim Aziz.