I’VE GOT FIVE KIDS TO FEED

Utk mengelakkan keliru, haku cerr cerita pasal anak-anak haku yg lima.

Yg satu, aDm, bukanlah nama sebenar. Dulu, darjah satu sampai darjah enam di sekolah rendah jenis kebangsaan cina masai. Semalam baru tiba dari Kota Samarahan.

Yg dua, aTi, sekang kat kolej di Jasin (Melaka oke). Dulu, aTi pon sekolah cina masai.

Yg tiga, aQi, sekang pengawas di sekolah menengah kebangsaan. Dulu, aQi belajar di sekolah rendah cina nam heng.

Yg empat, aBo, masih bersekolah di sekolah cina nam heng, sepelaung jer dari rumah.

Yg lima, yaasir, sekang sekolah tadika cina matahari. Nak register sekolah cina nam heng jugak. Masa gi sekolah tadika saje tak pakai pampers boleh pulak. *Ketawa.

Semalam petang (Sabtu), sempat jugak haku bawak dorang semua makan2 steamboat buka puasa. Kat Jaya Jusco Tebrau City sudah.

Esok malam dah raya. Salam hariraya aidilfitri wat kengkawan semualah. Maaf zahir dan bathin dari me yg jauh dimata.

16 thoughts on “I’VE GOT FIVE KIDS TO FEED

  1. morning Me…
    eh…samalah..saya pun ada lima..
    yang mana muka sama dengan abahnya…?
    (yo lah…selalu nampak badanntanpa kepala je…

  2. Salam Aidilfitri en_me 😉

    Beraya di masai aje ke?

    Dah siap berkenalan dgn semua anak2 dan wife en_me ni…so kalau terserempak kat JB balik raya nanti, saya say ‘hiii’ 😛

Comments are closed.