TELUK KEMANG

Pas antar aTi kat asramanye di Jasin petang semalam (Ahad), haku terus terjah pantai Port Dickson. Tak tahu port mana yg baik utk tangkap sunset. Dan masa haku sampi nih matahari masih setinggi galah.

Gambar atas haku pakai Nikon D7000 yg ada ND filter sbb mula2 haku tengok hempasan ombak di tepi pantai yg agak2 menarik. Tapi bila post-edit haku tak puas ati sbb gambar yg kusam. Haku patut guna Canon 40D lama haku je sbb ada wide angle lens kalo tangkap landscape yg mabeles. Kecelaruan minda kekadang berlaku jugak dlm photography. Bye.

26 thoughts on “TELUK KEMANG

  1. Peh byk tu senapang dia,nikon la,canon la,supercompact sony la, bawak je la semua tu beg kan besau… try semua senapang gitu lorr…so puas hati dapat tgok semua hasil,tiada lagi kecelaruan…tak gitu en_me? hihi…

  2. wow! banyaknya gear En_Me. Saya yg satu itu pun dh tak larat nk memikulnya..hehehhe
    Saya mmg sentiasa bercelaru dlm memilih lens mana yg sesuai utk snap gambar. Last2 tuk landscape stick on tokina 12-24 jer ngeee~ (yg ni pun pinjam yg suami punya) :p

Comments are closed.