THIS IS THE CAMERA I USE

Ada kawan yg tanya haku pakai camera apa masa kat sini. Kalo korang ikuti blog haku mesti dah lama tau haku pakai camera apa kann.

Tapi tak mengapa. Mood haku tengah baik nih. So, haku cerr cerita sikit. Tapi janganlah korang tetibe gediks sentap pulak kanns.

Sebenarnya haku ada bawak kamera dslr Nikon D7000 dgn lens 50mm tu. Tapi sbb besar gedabak haku cuma bawk bila ada ziarah luar saje.

Kalo nak gi mesjid, haku bawak kamera Four Third Lumix GF1 haku nih. Taklah besar sangat dan taklah kecik sangat. So far haku puas ati dgn tahap kualitinya. Leh amek gambar low light.

Mungkin ada yg tanya pasal kamera dslr haku yg satu lagi – Canon 40D itu. Bukannya haku takmoh bawak tapi haku dah buat keputusan. Canon 40D tu pakai lens uwa yg mantap jugak. Cuma kat Madinah dan Mekah nih haku rasa tak mungkin jumpa sunrise atau sunset kat tepi pantai kann.

Citer lain. Sekang nih dah makin ramai jemaah kat masjidilharam nih. Nak balik hotel dari masjid pon terpaksa berasak2 kat jalan tuu. Buat masa nih, waktu pas Suboh dan pas Isyak je yg sesak. Ditambah dengan penjual2 jalanan ditengah2 jalan kita orang.