KERANAMU PONTIANAK

Banyak juga movies yg me sudah muat turun. Berjam-jam setiap satu, biasanya berhari-hari. Kadang-kadang sampai seminggu baru siap turun.

Tetapi bila sudah dimuat-turun, kekadang tak ada masa untuk menontonnya pula. *Ketawa.

Volume 1
1. Black Swan – belum tengok.
2. Buried – tengok, tapi dicepatlajukan.
3. Cloverfield – tak berapa nak tengok.
4. Eat Pray & Love – dah tengok, cerita dlm buku lagi menarik dan mengasyikkan.
5. Grafe of the Fireflies – cerita kartun jepun, tak habis tengok.
6. How to train your Dragon – cerita kartun yg amat menarik.
7. Memento – baru lepas tengok. Cerita yg saspens. Gambar hitam putih menceritakan sorotan masa depan, manakala gambar warna mengembalikan memori ke masa silam sedikit demi sedikit.
8. Moon – cerita fiksyen sains yg menguji minda.
9. Oldboy – belum tengok.
10. Se7en – cerita thriller penuh saspen.
11. Stand By Me – cerita bebudak yg sudah lama me nak tengok. Dah tengok dan puas hati.
12. The Piano – belum tengok.

Volume 2
1. Aliens – filem Aliens yg kedua yg baik pembikinannya.
2. Mr & Mrs Smith – tengok, tak habis tapi.
3. Paris Texas – baru lepas tengok. Kisah satu keluarga yg terpisah kerana keadaan dan akhirnya bertemu dalam situasi yg agak pelik.
4. Pulp Fiction – 2 kali tengok baru paham jalan cerita. Lol.

Volume 3
1. Fast Five – belum tengok.
2. Super 8 – Cerita fiksyen bebudak yg agak menarik.
3. Transformers 3 Dark of the Moon – bahasa Russia tapi. Me dah tengok yg real kat panggung.
4. Lara Kraf Tomb Raider – memang teruja nak tengok sebab adegan Angelina Jolie kat Angkor Wat (Ta Prohm) memang ekselen. *Senyum.
5. The Girl with the Dragon Tattoo – cerita drama brutal yg penuh misteri.

Volume 4
1. Hugo – belum tengok.
2. Marwencol – belum tengok.
3. 22 Bullets – tengok bahagian permulaan saja.
4. Enter the Dragon Uncut – belum tengok.
5. John Carter – belum tengok.
6. No Country for Old Men – belum tengok.
7. Ocean’s Eleven – dah tengok. Memang seronok.
8. Ocean’s 12 – belum tengok.
9. Ocean’s 13 – belum tengok.
10. Rise of the Plane of the Apes (2011) – penuh saspens ye. CGI makeup yg amat baik.
12. The Descendants – belum tengok.
13. The Tourist – filem aksi yg menarik, walopon tak masuk akal. Lol.
14. The French Connection – filem lama yg tersekat-sekat, tengok tak habis.
15. Samsara – filem internasional yg berkualiti. Tentang sami Buddha yg tak tahan dengan fantasi erotisme.

Alahai.

5 thoughts on “KERANAMU PONTIANAK

  1. stand by me~

    *my childhood fav. tapi dah lama tak tengok 🙂

    terasa macam nak mintak copy movie tu je. **muka tak malu~

    the labyrinth pun saya suka. penah tengok tak? david bowie nyer version.

  2. sama lah acik pun…donlod…pastu tk tengok pun citer tu…hinggalah dapat seru utk klik kat citer tu..heheh

Comments are closed.