Category: Canon 40D

KOTA LUKUT

Dlm perjalanan balik dari Jasin (antar aTi) dan PD (Teluk Kemang), haku tak plan pon nak singgah Kota Lukut nih. Lagipun hari dah nak malam.

Mula2 haku ingat haku sorang jer kat tempat kubu lama nih. Tapi bila dah agak lama haku sampi adalah sorang brader cina nih naik basikal – tengah exercise mengayuh agaknya. Borak2 sikit jer.

Advertisements

SENAI AIRPORT SUNRISE

[+ 46/365 ]

Pagi2 semalam (Sabtu) pas Suboh, haku dan aDm bergegas ke Senai Airport. Sbb aDm nak serah kunci motornya kat kawan yg berangkat awal balik ke Unimas.

Korang bayangkan. Sunrise pukul 7.03 pagi. Dorang tutup lampu bangunan kul 6.58pagi. Apa barang kann?

Haku sempat amek gambo single frame atas sblom lampu bangunan ditutup. Sibbaik masih blue hour gituu.

WASTED FOOD TO BE SENT TO AFRICA

Citer di Perlis blom abes ya kengkawan. Dan ini bukan citer beraya di Siam walopon me kekadang suka makan nasi papdrik, nasi pattaya, tomyam campur, kailan ikan masin dan air suam. Ini cuma citer jalan-jalan cari sunset saja. Boleh gitu. *Senyum.

.

Walopon enchekAbdul awak (yg tengah busy amek gambar sunset kat masjid terapung yg belum siap itu) dah bagi green light awak leh order sesuka hati seafood kegemaran awak. Tak bermaksud awak leh order banyak2 ikut nafsu saje.

Tak baik tau membazir. Sibbaik seafood Kuala Perlis tak semahal harga macam kat Kampong Senibong.

JAUHNYA AWAK BAWAK HATI SAYA

Perlis was originally part of Kedah, though it variously fell under Thai and Acehnese sovereignty. After the Siamese conquered Kedah in 1821, the sultan of Kedah made unsuccessful attempts to regain his territory by force until, in 1842, he agreed to accept Siamese terms. The Siamese reinstalled the sultan, but made Perlis into a separate vassal principality with its own raja. [+ Lonely Planet ]

Masih citer di Perlis Indera Kayangan last raya ketiga.

Dari Bukit Belacan. Limpas Perak, Kedah, Seberang Perai, Kedah lagi. Semata-mata nak tangkap sunset kat Kuala Perlis.

Enam jam perjalanan pergi. Balik tujuh jam tapi, ditengah malam ditambah dgn tidur2 ayam kat hentian sebelah dan RnR. Sikit lagi terlelap masa memandu dan nak langgar tol Hentian Duta pulak.