Category: Daylight

AKU TAK SUKA NASI AYAM


↑ taking high-noon lake-breeze at Titiwangsa Lake, Kuala Lumpur, Malaysia

Petang semalam kul 2 ada meeting dgn klien Rusia. Sempat lagi ambil udara tengahari yg segar di bawah pepohon tepian tasik itu. Kalo ado bantal selimut leh terlelap semenet dua menet uoools.

Alahai.

Advertisements

BLUE SKY

Dah beberapa hari hujan anjing dan kucing. Jerebu pon beransur hilang. Langit pon makin cerah. Masih panas tapi.

Gambar Petronas Tower atas haku amek jam 10.13 pagi semalam dari tingkap ofis haku. Sebenarnya dari meja tempat haku bekerja. Boleh kan.

A QUICK SHOWER

KLCC view, yesterday @4:15:27 PM
Sony Nex 5, at 55mm, f/32, 1/15s, ISO 1600

Dah lama tak hujan. Sesekali hujan dapat menyejukkan suasana dan hati yg gundah gulana juga – walopon sekejap.

Esok weekends sudah. Utk kengkawan yg suka jalan2 gi Hong Kong, selamat bersukaria. Yg gi Kong Kong atau Kemamang pon sama, hati2 dijlnraya tapi.

Majulah sukan utk negara.

PANTAI MERSING KUALA LAH JOHOR

Ahad lepas haku kan dah sampai ke Mersing. Cari kopok ikan saje.

Gambar dibawah ialah pemandangan laut dari Masjid Jamek Bukit Cantik. Memang cerah dan panas terik. Tapi tak semena-mena, setengah jam kemudian masa haku tengah makan lunch kat medan selera ditepi sungai Mersing, hujan tetiba turun anjing dan kucing.

Citer lain. Arini hari Jumaat, tp orang putih bilang ‘Friday the 13th’. *Ketawa.

Citer lain lagik. Dah hampir seminggu jerebu menjadi2 di KL nih. Tp semalam petang hujan giler smpi ke malam. Kalo merempit naik skuter abes basah tembakau atas dan bawah. Tp alhamdulillah, pagi nih langit dah cerah.

a view from Bukit Cantik, Mersing

90/365

Senin lepas haku cuti. Ade permasalahan dgn kete2 haku lah pulak. Boring dok umah, haku gi Danga Bay. Ingatkan nak tangkap gambar orkid2 jelita kat Taman Orkid Juita yg haku penah pegi dulu2. Tapi sungguh x haku sangka, buah cempedak dah jadik nangka. Taman Rumah Limas dan taman orkid (yg terbiar dan x terjage) x dibenarkan masuk pulak oleh budak polis kat situ. “Dah tutup,” katanye. Dem.

[+ halaman orkid juita ]
[+ rumah limas johor ]
[+ 11/365 ]

Rumah Limas Pontian

Lepas tuh haku jalan ikut pantai tuju ke tempat kapal2 layar yg mewah.

Danga Bay Park

Johor Baharu

‘ Johor ‘

82/365

Berpetualang ke Riau – Lingga. Part VI and the last part. Sama macam siri episode Star Wars pulak. *Ketawa.

Olehkerane xdok tempat2 menarik lain, dari Jambatan Barelang haku soh mas sopir (drebar) terus antar ke terminal feri Batam Centre.

Sampi kt terminal dah kul 9, bila haku amik boarding pass kul 10.30am punye feri, tetiba dapt order soh haku beli buah salak jeruk banyak2 pulak. Kalo de orang jual buah salak tepi2 longkang bolehlah haku belikan. Nak tunggu shopping mall sebelah terminal pulak bukak kul 11. Aper barang kann? Sbb kat situ je ade jual buah2an selain pasar Nagoya yg agak jauh. Last2 haku belikan jer donut kat Big Apple Tesco Extra Plentong sudah.

Dipendek citer, kul 1.30 ptg (waktu Malaysia) dah sampi Stulang Laut.

Kesimpulannye, haku berpuas ati dgn berpetualangan (pengembaraan) haku yg pertama ke Batam kelmarin. Walopown secara terjah2 dlmasa yg singkat saje. Yg penting perbelanjaan mengikut bajet dan xdok kejadian yg x diingini berlaku. Tapi wisatawan haku nih xdok kena mengena dgn planning haku nak gi Bali bulan depan ye kengkawan. *Senyum.

Bukit Batam, Indonesia

Dan macam siri Star Wars jugak, haku sengaje letak Part IV, V dan VI dulu. Part I, II and III akan menyusul kemudian. Tungguu.

Batam Town Center, Indonesia

The End.