Category: Daylight

76/365

Ahad petang, masa ondway anta aTi kat asrama Jasinnye, haku singgah jap kat Empangan Machap.  Hingat nak amik gambar sunset, tp malas nk tunggu senja. Tangkap sekeping dua sudah.

Machap Dam, Johor

Advertisements

Gunung Pulai on sunny day

Dah lamer haku nk tangkap gambar Gunung Pulai dari kawasan nih. Sebab corak kaler yg menarik – hijau rumput, biru gunung dan biru langit. Oops, langit birulah sangat kann. Tapi kalo korang x suker sudah. *Ketawa.

KM 31, near Kulaijaya, Plus Highway, heading north

71/365

Khamis tengahari semalam yg panas terik, haku skip lunch lagik. Gi tangkap gambar KLCC yg sepelaung dari opis. Dgn kamera dslr yg gedabak tanpa tripod, haku tembak handheld je.

Citer lain. Aktiviti ujung minggu nih haku plan nk carik dinosaur pasir gudang, nk gi tembak sunset kat pulau kukup dan ape lagik erk. Tungguuu.

KLCC

70/365

Bota Kanan, Bota Kiri. Part VI and the last part. Sama banyak dgn siri episode Star Wars. *Ketawa.

Dari bandaraya Ipoh, haku terjah ke Kuala Kangsar lah pulak. Melawat Masjid Ubudiah yg cantik, Istana Kenangan yg ditutup (renovasi), dan Pavilion Square Tower yg klasik.

Kuala Kangsar, Perak

Masjid Ubudiah, Kuala Kangsar

Istana Kenangan (closed for renovation)

Pavilion Square Tower, Kuala Kangsar

57/365

Tengahari Rabu, haku merempit lagik. Kalini haku terjah ke rumah warisan Penghulu Abu Seman. Usai parking skuter, baru nak kuar senjata, dua gadis jeliter bekejar2an kater xleh amik gambarlah pulakk.

Sila abaikan batang berjuntai tuh.

Rumah Penghulu Abu Seman, KL

53/365

Selama ini haku x tau kat tempat lain pown ader gunung Pulai uools. Sebab ituari haku ade comment kat blog orglen sbb gambar yg die tunjuk bukan Gunung Pulai spt yg haku kenal kat bakang umah orang tua haku. *Ketawa.

Gambar small water stream kat Gunung Pulai nih haku amik Sabtu petang. Masa nih ujan dah turun. Haku bawak payung dan dslr yg besar gedabak dgn tripod jugak.

Postnote: ingatkan kalo haku x ckp, korang leh gugel jer. *Ketawa. Iyalah, selain Johor, Gunung Pulai ada di Baling, Kedah. Yg kek seremban tu cuma Taman Sri Pulai jer. Maap erk kalo haku silap.

Gunung Pulai Recreational Park, Johor (not in Baling, Kedah)

50/365

Tengahari Senin kelmarin haku sudah terjah ke Laman Rekreasi Tasik Pandan. Sorang diri macam biasa lohh.

Hepi weken wat kengkawan sumer larr.

Laman Rekreasi Tasik Pandan, JB

Gambar bunga Blake’s Bahinia disitu.

Laman Tasik Pandan, JB (not HDR)