Category: iPhone 4

SELAT TEBRAU

Hari Selasa haku dah panjat bangunan Citi Plaza. Tempat haku penah dilasik mata lebih 2 tahun lampau. Tapi kali ni haku pergi sbb ade urusan seri paduka baginda oke.

Masa nak masuk ke lift haku nmpk pemandangan yg haku rasa kalo tangkap sunrise memang mancongkam dari sini.

PANTAI REMIS SUNSET

Petang senin semalam, haku dah terjah ke pantai remis jeram, selangor jer. Saja nak uji test ND filter yg haku baru beli. ND Filter ialah utk menjadikan air ombak laut spt kapas. Kapas lah sangat.

Gambar berikut haku guna D7000 dengan ND filter variable. Air ombak pon jadik kapas, tapi exposure balance pd langit dan kekelaman pada foreground (batu batuan) memang susah nak dapat yg terbaik.

Berikut pula guna dslr tanpa ND filter, tapi 3 exposures HDR. Macam biasa. Dan cahaya entiti ijo (reflections) kat lens memang nmpk ketara. Nyamfahh betull.

Dan berikut haku guna henpon cap ayam jakk. Dua megapixel. Warna kemerahan langit memang terang dan jelas tapi keadaan foreground yg agak kusam.

Kesimpulan 1. Memang ND filter membuat air ombak lembut spt kapas, tapi langit taklah brape dramatik kalernyer. Banyak lagik yg haku nak bajar nih.

Kesimpulan 2. Pakai kamera henpon cap ayam pon leh tangkap gambar sunset yg mancongkam jugak gitu. *Ketawa.

IS BESTEST A WORD

Jalan Ampang, KL

Semalam masa dlm perjalanan balik (jalan kaki oke) dr bayar hutang kat Public Bank Jalan Yap Kwan Seng. Tnampk crew film Tamil tengah buat recording. Ditengahari yg panas terik wehh. Sori gambo hero dan penari2 jadik gelap sbb pakey henfon cap ayam jerr. Tapi korang jgn terkezot oke kalo dlmasa tdekat nih tetibe mamat hero nih dapat gelaran Datok fulakk sbb promote KLCC gitu.

Pasal tajuk. Haku bukanlah pakar bahasa. Tulis blog pon kelam kabut dan tonggang langgang. Kalo de kengkawan yg terasa haku memandai2 haku mintak maap naa. ;-(

I HAD A MOTORCYCLE ACCIDENT TODAY

Kemalangan semalam pagi. Jatuh skuter. Bukan salah sendiri. Tapi salahkan lori sampah yg buang air busuk tengah jalan – selekoh u-turn depan ofis. Dem.

Thanx to Hdi sbb susah payah antar haku gi hospital. Sanggup tunggu sampai habes dressing dan amek ubat.

Cuma haku terpk gak bila doktor hospital check blood pressure kt tangan haku. “Walopon normal, tp jarang sangat bp orang lelaki bawah 100 (bacaan systolic, top number)”, katanya. Sampai dia tanye samade aku nih atlet agaknye. Dulu penah gak doktor klinik (baca DrSingh oke) bgtau benda yg same.

Dan bile doktor tu nak bagi mc dan dengan sopan santun haku kata tak payah, macam pelik pulak dia tengok haku. Haku nak tanye pada kengkawan doktor blogger, “pelik sangatkah haku nih doc?” Dan haku bekerja sampai kepetang semalam oke, walopon sakit lutut Tuhan saje yg tau.

Pascanota. Sila abaikan parut2 luka kakiku yg lamer.

DON’T FITTI ME

Tak sedap pon. Sori erk.

Begitu juge dgn blogspot minggu lepas. Dua hari dua malam bencana melanda. Sibbaik haku pakey WP nih. Tak tergugat langsung. Bukan WP takdok masalah. Dulu2 penah jugak tekena, tp sibbaik 2 jam jerk.

THINGS TO DO IN PARKSON WHILE WAITING FOR YOUR WIFE

Macam macam kaler ade. Kehh.

Citer lain. Sekang haku lebih suke update blog lepas matahari terbit. Tapi kasihan pulak pasal ade kengkawan yg selalu klik blog pekak haku nih pas Subuh tiap2 pagi. Tapi haku tak buat entri baru. Nyamfahh kann. Jadi arini, haku post je satu entri merapu – spesel di tengah malam. Boleh kan.


Holiday Plaza, JB