Category: Batu Pahat

سري ميدان

Gara-gara ingin menjejak pengukir tulisan khat nama famili, me gagahkan diri juga ke pekan Seri Medan (Sri Medan).

Selama lebih sebulan me tidak mendapat jawapan sms, maupun telefon, tanpa balasan emel. Tanpa agak-agak ongkos harga tulisan khat sudah pun me bayar dulu, online tapi.

Sejujurnya. Me tak anggap ini adalah suatu muslihat perniagaan zaman siber. Sebab sampai sekang masih tak dapat apa2 hatta satu lesung batu pun. Mungkin pengukir ada rahsia yg tersembunyi agaknya. Wallahualam.

Pascanota. Berkenaan batu tanda kosong itu sudah berpindah dan ditukar baru. Dulu (2008) betul-betul didepan pejabat pos, tapi sekang (2012) agak kebelakang. [+ zero milestone ]

Pascanota lagi. Pagi kelmarin me sudah terima bingkai nama2 famili yg me pesan itu. Alhamdulillah.

Alahai.

SAKIT HATI

Pantai Minyak Beku, Batu Pahat

Haku bukan majuk ye sebab dah lama tak update blog. Lamalah sangat kann.

Ini bukan entri jiwang. Sila abaikan tajuk. *Ketawa.

Petang semalam (Sabtu) haku dah terjah ke pantai Batu Pahat. Sebenarnye dh lame haku plan nak ke sini, tapi apakan daya, selalunye ade aral je yg melintang.

HE GOT 53 GREAT-GRANDCHILDREN

Lagi citer kat Punggur Batu Pahat.

Pas tembak2 sunset kat pantai Punggur, haku solat magrib kat Masjid Rengit. Depan rumah sewa anak sedara haku (anak pompuan kakak haku) yg baru bersalin.

Punggor, Rengit
Nikon D7000, Sigma 18 – 250mm at 18mm, f/20, 6sec, ISO 800

Kebetulan anak sedara haku tuh baru bersalin. Anak ketiga. Cicit ke lima poh tiga bapak haku. Itulah keistimewaan bapak haku – walopown uzur masih leh ingat baper orang cucu (32) dan cicit dia (53). Sampi haku saje tanye leh hingat tak baper orang anak bapak? *Senyum.

my old man, yaasir and aQi

Citer pasal gambo2 dlm entri nih haku tak guna HDR. Kecuali yg atas haku guna mode manual (M) long exposure, gambo2 famili yg lain haku gune auto (butang ijo ;-)) sajer.

Rengit, Batu Pahat

EXCAVATOR AND SUNSET

Dah lama haku nak amek gambo tractor di waktu senja. Kalo buat HDR memang menarik juger.

Kebetulan kelmarin masa kat Pantai Punggur ade excavator disana. Di sana. Tapi posisinye taklah baper mancongkam. ;-p

Pantai Rekreasi Punggur, Batu Pahat