Category: Kulaijaya

Gunung Pulai on sunny day

Dah lamer haku nk tangkap gambar Gunung Pulai dari kawasan nih. Sebab corak kaler yg menarik – hijau rumput, biru gunung dan biru langit. Oops, langit birulah sangat kann. Tapi kalo korang x suker sudah. *Ketawa.

KM 31, near Kulaijaya, Plus Highway, heading north

53/365

Selama ini haku x tau kat tempat lain pown ader gunung Pulai uools. Sebab ituari haku ade comment kat blog orglen sbb gambar yg die tunjuk bukan Gunung Pulai spt yg haku kenal kat bakang umah orang tua haku. *Ketawa.

Gambar small water stream kat Gunung Pulai nih haku amik Sabtu petang. Masa nih ujan dah turun. Haku bawak payung dan dslr yg besar gedabak dgn tripod jugak.

Postnote: ingatkan kalo haku x ckp, korang leh gugel jer. *Ketawa. Iyalah, selain Johor, Gunung Pulai ada di Baling, Kedah. Yg kek seremban tu cuma Taman Sri Pulai jer. Maap erk kalo haku silap.

Gunung Pulai Recreational Park, Johor (not in Baling, Kedah)