Category: Mersing

PANTAI MERSING KUALA LAH JOHOR

Ahad lepas haku kan dah sampai ke Mersing. Cari kopok ikan saje.

Gambar dibawah ialah pemandangan laut dari Masjid Jamek Bukit Cantik. Memang cerah dan panas terik. Tapi tak semena-mena, setengah jam kemudian masa haku tengah makan lunch kat medan selera ditepi sungai Mersing, hujan tetiba turun anjing dan kucing.

Citer lain. Arini hari Jumaat, tp orang putih bilang ‘Friday the 13th’. *Ketawa.

Citer lain lagik. Dah hampir seminggu jerebu menjadi2 di KL nih. Tp semalam petang hujan giler smpi ke malam. Kalo merempit naik skuter abes basah tembakau atas dan bawah. Tp alhamdulillah, pagi nih langit dah cerah.

a view from Bukit Cantik, Mersing

89/365

Biasanye kalo haku gi rumah abang haku kat Felda Tenggaroh, haku jalan ikut Kota Tinggi terus menghala ke Jemaluang. Tapi Ahad lepas, haku dah gatal nak ikut Kuala Sedili pulak. Walopown xdok gps coordinates, haku sampi gak.

Dulu haku penah ke mari (Kuala Sedili). Tapi ituari haku dah jumper spot terbaek tuk amek gambo sunset. Kalola haku sempat kemari lagik.

[+ previous visit to Sedili ]

Jambatan Haji Mohd Lazim, Tanjung Sedili

Jalan alternatif ke Tenggaroh dari Kuala Sedili tidaklah teruk sangat.  Cumer x dapat dikesan oleh wak Garmin. Tapi pemandangan kehijauan yg menarik juger. Cumer haku terkilan x sempat (malas) nak tangkap gambar Pulau Sibu dikejauhan.

Tenggaroh Selatan, Johor

88/365

Bapak haku dah kena angin ahmar minggu lepas. Sekang kat umah abang haku di Felda Tenggaroh. Hari Ahad dah menjenguknye.

Ini gambo aBo yg terkini. Harijadinye yg ke sepoh bulan Jun nanti.

SJK (C) Nam Heng, Masai
Nikon D7000, Nikkor 50mm, f/1.8, 1/1250sec, ISO 100