Category: Nikon D7000

TELUK KEMANG

Pas antar aTi kat asramanye di Jasin petang semalam (Ahad), haku terus terjah pantai Port Dickson. Tak tahu port mana yg baik utk tangkap sunset. Dan masa haku sampi nih matahari masih setinggi galah.

Gambar atas haku pakai Nikon D7000 yg ada ND filter sbb mula2 haku tengok hempasan ombak di tepi pantai yg agak2 menarik. Tapi bila post-edit haku tak puas ati sbb gambar yg kusam. Haku patut guna Canon 40D lama haku je sbb ada wide angle lens kalo tangkap landscape yg mabeles. Kecelaruan minda kekadang berlaku jugak dlm photography. Bye.

Advertisements

PANTAI PASIR LAYAR SUNRISE

[+ Pantai Pasir Layar ]

2 minggu lepas haku dah terjumpa pantai Pasir Layar. Pertama kali sampai kesana.

Semalam pagi (Sabtu) haku terjah lagi ke situ. Sampi kt guard post, haku ditahan kata tak leh masuk. Haku kata nak ke Pantai Pasir Layar. Mamat guard kata pantai pasir layar dah takde lagi sebab pelabuhan Tanjung Langsat dah amek. Kalo nak ke pantai, enchek_Me leh ikut jalan luar tepi ke pantai, katanya, berdekatan sarang buaya.

Haku follow je. Sibbaek pantai yg menarik jugak.

PULAU JULING DI DEPAN MATA

[+ 8/8/2011 ]
[+ 23/5/2011 ]
[+ 87/365 ]
[+ 27/365 ]

Pas subuh pagi2 Selasa semalam haku bekejaran ke Kong Kong lagik. Sebenarnya agak lambat dari biasa. Dan haku agak jeles sebab dlm perjalanan ke sana haku sudah nmpk matahari yg berbentuk sunyolk dah agak tinggi. Kalolah haku kuar rumah awal sikit. Tapi missi tetap diteruskan.

Sebenarnya semalam (Selasa) haku cuti atas panggilan pulau dan urusan seri paduka baginda. Ada sesape yg rindukan haku ker? *Senyum.

TAK DAPAT GADING BERTUAH

Pas dari Gunung Belumut yg ditutup itu, haku terus patah balik ke bandar Kluang. Terjah Gunung Lambak pulak.

Sorang diri haku panjat gunung melalui track yg disediakan sampai ke puncak atas ada bangku panjang. Letih gila. Dan kuchiva gak sbb airterjun yg ada cuma tingginye secipot. Jadilah daripada takde langsung kann.

Ramai sungguh orang beriadah dan berjogging disini. Tapi haku rasa dibulan puasa ini cuma haku sorang jer yg bersawo matang. *Ketawa.