Category: Sunset

19/365

Semalam (Senin) petang haku sudah merempit ke Putrajaya. Sorang diri macam biase lohh.

Walopon terperangkap dlm traffic jam depan US Embassy Jln Tun Razak sejam lamanye, sempat gak haku tangkap gambar Masjid Besi diwaktu senja.

The Tuanku Mizan Zainal Abidin Mosque, or Iron Mosque in Putrajaya.

18/365

Ituari haku ada amik gambar dari Tasik Ampang Hiliran.

[+ 8/365 ]

Kelmarin haku memberanikan diri panjat tingkat 16 Bangunan PPR Hiliran Ampang. Sebab ada orang kata pemandangan sunset kat situ menarik. Kalau tak ujan dan langit cerah membiru lah kan.

Gambar tanpa guna tripod. 3 exposures HDR.


KLCC Sunset View

10/365

Arini Senin. Salam Senin to uoolss.

Gambar aQi (bawah) kat tepi pantai Pontian yg sedang giat direnovasi pd ari Sabtu petang kelmarin. Just lucky to get this sunset view, sbb ujan dh turun mencurah2 lima menit sebelum itu.

Pontian Beach

7/365

Arini ari Jumaat. Letak gambar masjid lagi. Ari2 haku letak gambar masjid saja. Harap2 uoolss tak boring.

Rabu malam Khamis yg lepas. Cadangan nak ke Masjid Negara pun diteruskan dalam hujan lebat.

Tak dapat nak tangkap gambar ‘sunset’. Terpaksa berpuashati dengan gambar membasah yg ada.

Masjid Negara, KL

5/365

Ari Ahad kelmarin. Lepas antar aDm ke Sarawak (airport je) dan aTi ke Melaka (asrama je), haku terjah ke bandaraya bersejarah itu.

Tembak-tembak kat Pulau Melaka sudah. Thanx to aQi sbb temankan haku, walopown tak sepenoh hati masa.

Curahat. Haku baru jer tukar kamera dslr dari Canon 40D kepada Nikon D7000. Masih kamera jenis tahap pertengahan dan manyak mende yg haku masih belajar. Tapi ada malaun yg sudah bilang gambar haku amik blur macam pakai henfon cap ayam jak. Dan ada photographer yg belagak bilang, Nikon D90 yg dia pakai lagi better gitu. Sedih kannns. 😦

Tapi tak mengapa. Haku anggap itu sbg cabaran saja. Tuk kengkawan lainns yg selalu singgah2 jenguk2 komen2 (yg membina) photoblog haku yg merapu dan tiada apa2 inih, haku ucapkan ribuan timekaseh juga. Tq.

Masjid Selat Melaka

Postnote: Tambahan gambar budak nakal (yg suka baling2 iphone) baru masuk tadika cina.

Pulau Melaka, Melaka