Tag: ANAQI

ORANG ASLI PON LEH MENANG KETE MERCEDES

Dah lama tak menang hadiah besar cabutan bertuah Sijil Simpanan Premium BSN itu. Bulan lepas punya cabutan, me dapat henpon touch-screen Nokia X7 pon okelah jugak. Itupun tunggu 3 minggu baru sampai.

Bulan lepas jugak hadiah utama mercedes benz E-200 CGI dimenangi oleh orang asli. Rejeki dia kannn. [+ Sinar Harian ]

Updated. Tak sampai sebulan aQi pakai henpon cokia ni pon dah hancus berkecai.

Alahai.

PIANO YAMAHA EXAM

Semalam (Selasa) haku cuti. Kena antar aBo dan aQi gi amek exam piano kat JB.

Tapi nak dijadikan citer, kamera Sony Nex 5 yg haku bawak tertinggal pulak memory cardnye. Mula2 haku gi Kotaraya, cuma ade satu je kedai gambar. Bila tanye, memory card takde pulak. Terpaksa menapak ke City Square dan beli memory card yg baru.

Dan haku nk bagitau je. Utk kengkawan yg baru ikut blog merapu haku nih. Anak haku nombor satu bukan aQi. Dan aBo pon bukan anak haku nombor dua. Dan mQ (baca myQueen) memang tak minat photography. Ada dia kisah haku terlupa bawak memory card. *Ketawa.

Citer pasal piano exam pulak. Bukan haku takmoh amek gamba masa dorang ditest uji tu. Tapi sebab ujian diadakan dalam kamar hotel bagai, jadi org luar tak dibenarkan masuk. Pengetest memang mat saleh dari UK katanya.  Jadi inilah saja gambar2 yg haku sempat amek. Keputusan result exam akan diketahui sebulan lagik.

[+ 4/4/11 – Light Painting Project ]

DINOSAUR NO MORE

[+ 73/365 – 4 months ago ]

Petang semalm (Sabtu) haku dah terjah lagi taman dinosaur yg terbiar itu. Kali terakhir empat bulan yg lepas. Spt yg haku jangka, patung besar dinosaur dah tergolek dogg. Sedih kann.

Tapi bila haku soh aQi check patung batu dinosaur yg satu lagi di balik bukit kecil, nmpknye masih utuh.

Dulu2 ade kawan haku yg kata leh bawak kete betul2 kat depan T-Rex nih. Tp sekang kena parking kete agak jauh depan rumah teres yg terbengkalai jugak. Dgn keadaan tanah yg terhakis dek hujan panas yg amat mendukacitakan.