Tag: BALQIS

JB ARTS FESTIVAL

THE YELLOW T-SHIRT, BUKIT TIMBALAN, JOHOR BAHRU. 2012.

Sabtu petang penulis sudah berlari-larian ke Bukit Timbalan menyaksikan beberapa pertunjukan gendang dan budak-budak remaja bermain papan gelungsor. Ini adalah pesta seni JB ke sembilan.

Kali terakhir penulis bergambiran dengan aBo di bangunan tua ini ialah pada tahun lepas ketika dihalau keluar oleh petugas disitu. [+ No photography here part I ]

[+ 9th JB Arts Festival 2012 ]

Alahai.

ABO AND YAASIR, BUKIT TIMBALAN, JOHOR BAHRU. 2012.
THE DRUMMERS, BUKIT TIMBALAN, JOHOR BAHRU. 2012.
SKATE-BOARD KIDS, BUKIT TIMBALAN, JOHOR BAHRU. 2012.
ABO AND YAASIR, BUKIT TIMBALAN, JOHOR BAHRU. 2012.
ABO AND YAASIR, BUKIT TIMBALAN, JOHOR BAHRU. 2012.
BUKIT TIMBALAN, JOHOR BAHRU. 2012.
ABO, BUKIT TIMBALAN, JOHOR BAHRU. 2012.
YAASIR AND NIPPON KIDS WITH THEIR GAMEBOYS, BUKIT TIMBALAN, JOHOR BAHRU. 2012.
WADAIKO SYO, BUKIT TIMBALAN, JOHOR BAHRU. 2012.
WADAIKO SYO, BUKIT TIMBALAN, JOHOR BAHRU. 2012.

I KNOW WHAT I DID THIS RAYA

NO PROPER THEME THIS RAYA

Hariraya aidilfitri hari yg pertama semalam, penulis sudah pulang ke kampung halaman. Menjenguk ayahnda penulis yg uzur yg sekarang tinggal bersama-sama keluarga adinda lelaki.

Kami meluangkan masa juga menziarahi pusara ibunda penulis.

Walaupun penulis membawa kamera, tetapi penulis tidak mengambil sebarang gambar ketika di kampung. Sesuatu yg jarang-jarang penulis lakukan.

Alahai.

WE CAN DO THIS EVERY RAYA
ALL THE CHILDREN
1. ADM
2. ATI
3. AQI
4. ABO
5. YAASIR
BUTANG BAJU AKU MANA PAH?

AKU TAK SUKA BOKEH

YAASIR

Penulis sudah lama teringin membuat kesan khas bokeh. Baru tadi malam penulis mencubanya. Walaupun dengan peralatan ringkas, penulis merasakan cubaan membuat bokeh adalah aktiviti yg mencabar juga. Tidaklah semudah yg penulis sangka sebelum ini. Mungkin dilain kali penulis berkeinginan mencubanya sekali lagi.

Penulis masih ingat lagi kali terakhir penulis membuat entri bokeh ialah 2 tahun yg lalu di luar negara. Entri [+ DrSinga pun suka Bokeh ] yg berlatarbelakangkan taman bunga-bunga tulip di Melbourne memang menarik pandangan penulis.

Hari ini pun ramai kawan-kawan pembaca blog penulis yg masih tidak tahu dan faham apa maksud ‘bokeh’. Ada yg bertanya ‘Bokeh tu gapo?’. Ini adalah disebabkan istilah ‘bokeh’ berasal dari Bahasa Jepun dan hanya digunakan dalam bidang fotografi sahaja. Secara ringkasnya, ‘bokeh’ bermaksud bahagian objek dalam gambar yg kabur disebabkan jarak objek-objek yg berlainan diantara satu sama yg lain. Dalam bahasa Inggerisnya, ‘bokeh’ disebut ‘blur’. Manakala ‘Sembilan’ dalam bahasa Jawa disebut ‘Songo’.

Alahai.

AQI
ABO, AQI, AND YAASIR LAST NIGHT

HARD ROCK CAFE: BEIJING

aDm as a t-shirt model and yaasir in the trolley, Kipmart Masai

Me sudah cadang hendak berjalan-jalan (naik keta ofcoz) ke utara semenanjung cuti raya yg panjang nanti. InsyaAllah.

‘Nak duduk kat Hard Rock Hotel,’ kata mQ.

Alahai.

THIS IS WHY I AM FAT
A FAMILY IN TUTTI FRUTTI MASAI

SOME RANDOM PHOTOS FROM LAST WEEKEND

↑ Menara Aqabah

Dari pasar lambak, sempat singgah kejap amek gambar Blue Hour kat kompleks tuu.

Dan beberapa gambar-gambar rawak lain yg biasa-biasa saja.

Alahai.

↑ Pasir Gudang Highway sunrise

↑ aDm is driving

↑ stranded boats at Kong Kong Fishing Village

↑ yaasir (left, with the peace sign and holding kuih yu charkoi) and aBo at Kompleks Pusat Bandar