Tag: FLORIA

ORGLEN DAPAT UPAH FREE TRIPOD MERAH MANCONGKAM LAGIKKS

↑ multiple fireworks I captured last night

Gara-gara gatal nak jugak ripit bungapi pesta Floria Putrajaya 2012 semalam me beli tripod yg murahan saja. Beli lima poh hinggit kat Ampang Park sudah.

Walopon pendek kurus kedeking, sibbaik tak patah masa guna atas Jambatan Wawasan.

Timekaseh pada Uncle Wan (bukan nama sebenar) yg temankan me berborak sampai habis pertunjukan bungapi itu. Baru balik Zimbabwe katanya.

Alahai.

TAKYAH RIPITLAH WAK

↑ the fireworks started at 10.08pm last night, it’s so damn beautiful

Memang semalam dah cadang nak ripit balik tangkap bungapi tu. Tapi tetiba tengok ada gambar video yg oke-oke je.

Kalo nak ripit pon kena tunggu tahun depan yee.

Alahai.

↑ Terengganu – Ganu Kite song by Saleem

↑ Tourism Malaysia floating boat

↑ Sabah floating boat

↑ Putrajaya floating boat

↑ they use Madagascar theme song – Putrajaya, what the betik?

↑ aDm, my companion last night

MENCARI GADISBUNGA YG FAIL

↑ zapin dancers from Johor, before leaving the festival last night

Tadi malam me gagahkan diri pergi ke pesta Floria (bukan Flora) Putrajaya Festival 2012. Ini adalah tahun ketiga berturut2 me kemari ke pesta bunga-bungaan ini.

[+ 2010 | 2011 ]

Sempat juga me masuk ke dewan pameran hiasan bunga-bungaan yg cantik dan menarik sebelum menyaksikan bot-bot perhiasan warna-warni dari negeri2 tanahair.

Tapi spt yg me sangka (buah cempedak memang nak jadi nangka), gambar video bungapi yg fail sebab out of focus dan me tak bawa tripod pulop. Macam nak kena ripit nii.

Letak gambar2 bunga-bungaan dulu. (18 photos total)

Alahai.

THE FIREWORKS

Masih citer Rabu malam kat pesta flora Putrajaya.

Kul 10 malam, pas pengacara Mahathir Lokman yg fofuler buat announcement yg perarakan bot2 berhiasan tamat, tetiba bebunga api pon menjelma. Haku yg dok bertentangan tasik terkezot uools, kelam kabut settingkan kamera sbb terlalu dekat amat sukar utk merakamkan secara landscape.


Macam nak kena ripit next year jakk.

FLORIA 2011: FLORA


[+ Floria 2010 ]

Rabu malam pas keje dari ofis haku terus terjah ke Putrajaya tengok festival bunga-bungaan flora. Haku sampi dh hampir senja. Dan tanpa membuang masa dan alasan haku tayangkan bbrape gambo2 bunga yg tak brape sharp selama haku brada disana.