Tag: PLUS HIGHWAY

IBU MANA YANG TAK SAYANG ANAK, TAPI

APPETON BILLBOARD AD ON KM 92 PLUS HIGHWAY HEADING NORTH

Siapalah yg tak sayang anak? Tapi ada kan? Kannns.

Sekarang ini sudah ada papan iklan besar yg baru di lebuhraya. Papan iklan besar dulu yg menunjukkan bateri yg lebih berkuasa pun sudah tidak ada. [+ Tahan Lama Tiada Masalah U Nak? ]

Alahai.

KORUPSI DI PALEMBANG AIRPORT

YESTERDAY YONG PENG SUNSET

Kalau mengikut jadual, kapalterbang bibik mendarat jam 4.20 petang tadi. Tapi jam 4.11 petang, bibik sudah telefon kata kapalterbang sudah tiba.

Jam 4.33 petang, bibik sudah naik kereta. Belum sempat bertolak pulang ke Masai, bibik sudah menangis sebab kena bayar wang korupsi pegawai di Lapanganterbang Palembang. Pegawai minta dua juta setengah rupiah (RM1,000) untuk naik kapalterbang. Alasan mereka sebab bibik tiada kartu pekerjaan yg sah dari kerajaan Indon. Bibik cakap dia tiada bawa wang sebanyak itu. Bila di periksa dalam dompet bibik ada dua hatus hinggit dan diambil dengan selamba saja oleh mereka.

Bibik cerita lagi, masa penahanan tadi, dia bersama dua orang pembantu rumah yg lain. Mereka semua pun sama menangis-nangis juga. Sorang beri dua juta setengah rupiah, dan sorang lagi cuma beri sehatus hinggit saja. Me cakap bibik sabar je, memang sudah tiada rezeki begitu. Yg penting bibik sudah sampai dengan selamat di sini.

Alahai.

I HIT SOMETHING THIS MORNING

Pagi Senin tadi. Dalm kul 5 something kot. Kat area tangkak kot. Bawak 160 je. Tetibe lorong laju nampak tayar celup lori terbarai tengah jalan. Dua helai. Dah dekat. Elak yg satu. Tak sempat elak yg satu lagik. Langgar jer. Body cikputih tak melayang tapi.

Kat RnR seremban baru nak check. Sibbaik bumper cikputih jer yg nak terbarai. Kalo tak, ada alasan nak kena tukar kete mercedes lain.

Updated 1. Arini Rabu (dua hari lepas kejadian), pepagi dah gi Balai Polis Jln Tun Razak. Konon2 nak buat polis report nk claim Plus nnti. Pas cikpolis taip2 bagai, abg india sarjan bilang takleh buat kat sini, calling2 balai polis muar tanye no telefon balai polis ledang. Dorang bilang kena pegi trafik ledang jugak. Polis ke trafik bandar KL pon takde online. Takde maknanye. Demm.

Updated 2. On Thursday evening, pas amek aTi kat Jasin, haku singgah balai polis trafik Jasin. Four days after I hit tayar lori celup tu. Dipendekkan citer, lans koperal Shah* kata bukan takleh buat repot tapi dah lambat (after 24hours). Leh kena saman katanye sbb menyusahkan polis dan IO (Investigation Officer) nak buat siasatan. Haku tak jadi buat repot. Balik dgn tangan kosong. Lesson learned: lenkali buat laporan 24 jam dari tarikh eksiden.