Tag: THINGS I HOLD

FOR A FEW DOLLARS MORE

↑ the last time I hold this US dollars was 23 years ago

Esok pepagi buta dah nak terbang ke Siam Kalah (baca Siem Reap). 

Pontianak boleh tunggu.

Lesson learned from recent oversea’s visits – pastikan pisau Swiss disimpan dalam checked-in baggage, bawa pen dalam beg kabin, bawa tripod dari boot kereta dan tinggalkan baki duit cash sblom balik ke Masai utk airport tax yee. Dan jgn bayar parking lcct guna TnG, dan bayar prepaid baggage online (demm).

Alahai.

NIKE ARDILLA

Timekaseh pada cikPuan Julieter dan cikPuan Lawa yg bagitau nama penyanyi yg berkumandang dari satu-satunya siaran radio Klasik dalam cikputih itu adalah Nike Ardilla. Mati-mati me memang tak kenal uooolss.

Dan bila me google nama penyanyi tersebut telah pun meninggal pada tahun 1995 pada usia 19 tahun. Namun lagu2 beliau masih berkumandang segar di corong2 radio kannn.

[+ Biografi Nike Ardilla ]

Alahai.

ORANG ASLI PON LEH MENANG KETE MERCEDES

Dah lama tak menang hadiah besar cabutan bertuah Sijil Simpanan Premium BSN itu. Bulan lepas punya cabutan, me dapat henpon touch-screen Nokia X7 pon okelah jugak. Itupun tunggu 3 minggu baru sampai.

Bulan lepas jugak hadiah utama mercedes benz E-200 CGI dimenangi oleh orang asli. Rejeki dia kannn. [+ Sinar Harian ]

Updated. Tak sampai sebulan aQi pakai henpon cokia ni pon dah hancus berkecai.

Alahai.