84/365

Berpetualang ke Riau – Lingga. Part II.

Bila tiba di terminal feri Batam, haku terus booking Hotel berdekatan Coastarina.

Dalam pejalanan ke hotel, haku dah bincang dgn mas sopir (drebar taxi) kalo2 dia boleh bawak haku jalan2 malam tuh. Mas sopir setuju, dgn rege suku juta rupiah jer.

Kat mane pulau Batam? Dan baper besar pulau Ubin.

Semalam result SPM 2010 dah kuar. Ramai (9,239) yg dapat straight As. Yg x dpt pown lagik ramai. Dan ramai gak pembaca blog haku yg bijak2 belaka, tapi masih x tau dimana Batam kann. Jadi haku sertakan peta maps google tuk korang pikirla tengokla sendirik. *Senyum. Peratikan jugak Pulau Tekong dan kawasan tambakannye (a New Miles Wall) yg blom siap lagikk.

source: maps google

Usai mandi manda dan solat di bilik hotel, haku terus kuar (dgn mas sopir) pusing2 Batam Town Center. Mule2 gi amik gambar Masjid Raya Batam. Pastu gi Coastarina, taman tema permainan kanak2 tp tutupla pulak walopown masuk dikenakan bayaran.

Masjid Agung Batam

Coastarina Park, Batam

Lepas tangkap gambar di Coastarina, haku tanye mas sopir makanan sedap di pulau. Haku sebut nasi ayam penyet. Mas sopir bilang memang bersepah kat tepi2 longkang jalan. Disenangkan citer, haku makan dinner kat KFC jak.

Kat Coastarina nih, dgn terangnye bulan mengambang (supermoon lagik). Haku peratikan banyaknye kapalterbang2 berlegar2 rendah beratur untuk landing. Tp haku diberitahu (esok punye citer) yg Batam Airport tutup jam 6 petang. Jadik dimanakah mereka mendarat? Tak mungkin di Senai Airport pulak. Kowserr. ;-P

Coastarina Jetty, Batam

To be continued.

17 thoughts on “84/365

  1. Aslmkm.
    Pertama kali berkunjung & tinggal jejak. Pasal bersyarat tu la!😦 –🙂
    Pemandangan yang amat menyenangkan. Nice photography too.

Comments are closed.